BPG F1 Amatőrkart kupa

IMG 1354Nagyon kevesen tudják, hogy nemcsak a fedett, illetve nyitott pályákon részesülhetnek egy kis adrenalin löketben, hanem az amatőr versenyeken is kipróbálhatják magukat a vállalkozó szelleműek, milyen érzés igazi versenyben küzdeni egy harmadik, második, vagy akár első helyért.

A bajnokság versenyeire a Szervezők biztosítják a teljes felszerelést, így senkinek nem kell súlyos pénzeket költeni arra, hogy gokartot, vagy épp bukósisakot vásároljon magának a futamokra, sőt, súlyokkal is rendelkeznek, így ha többletsúlyra van szükség egy kategóriához, semmi sem akadály.

IMG 0864BPG F1 Amatőrkart Kupa szervezői idén is 13 versenyből álló évadot nyitottak február 8.-án a budafoki Gokart Arénában, ahol elindult a harc az év végi csapat, illetve egyéni bajnokság első hat helyéért. Ahhoz, hogy valaki felállhasson a minden évben megrendezett díjkiosztó ünnepségen a dobogó legfelső fokára, egész évben teljesítenie kell, így a folyamatos izgalom végigkíséri a versenyzőket egészen az utolsó futamig.

A 13 futamból álló 2014-es versenynaptár olyan ismert, és kedvelt helyszíneken zajlik majd, mint például: Mogyoród, Vác, Százhalombatta, Kiskunlacháza, és Kulcs.

Kis érdekesség, hogy a 7. futamot Vácott éjszakaira tervezik június 21.-én, így a versenyzők azt is kipróbálhatják, milyen sötétben, világítás mellett versengeni a helyezésekért, nem csak a televíziók előtt ülve képzeleghetnek, mit élnek át egy ilyen futamon a Formula 1-es pilóták.

hungarokart 02A versenynaptár, illetve a szabályzat minden évben januárban kerül kihirdetésre, így akit komolyan érdekel a bajnokság, azonnal láthatja, mire számíthat az évad folyamán.

A nevezési díj tartalmazza a kiválasztott kategória (súly szerint több kategóriában lehet indulni) időmérőjét, valamint versenyét, ezen felül, aki gyakorolni szeretne, érdemes szabadedzéseket foglalnia.

Masters kategóriákban repülő rajtos 20 perces versenyek, Easy kategóriában pedig álló rajtos, 15 perces versenyek kerülnek megrendezésre.

Az országban ettől az évtől a nyitott pályáktól kezdve egyedülállóan 390ccm-es gokartokkal indítják el a szezont, így amellett hogy kivételes élményben részesülhetnek a bajnokságba nevezők, igazi, éles versenyhelyzetet teremtenek számukra a szervezők.

A pontozási rendszer idéntől a Formula 1-hez hasonlóan fog történni, tehát az első helytől a tízedikig a következőképp alakulnak majd a pontok: 25,18,15,12,10,8,6,4,2,1

IMG 2785Nevezni a bajnokság weboldalán lehet egy rövid regisztrációt követően, szabadedzést szintén ott kell, és érdemes foglalni, annak érdekében, hogy annyit tudjon gyakorolni a versenyző, amennyit szeretne. Fontos tudni, hogy egy szabadedzést a Szervezők adnak a helyszínen, így annyiból is segítik a versenyzőket, hogy bemelegedett gépekkel, illetve pályán is tudjanak menni az időmérő előtt. A szabadedzések reggel 8 órától indulnak, nevezési létszámtól függően dél körül kezdődnek a kategóriánkénti időmérők, majd maguk a versenyek.

Akik folyamatosan értesülni szeretnének a bajnokságot érintő legújabb információkról, újdonságokról, azoknak ajánljuk a BPG F1 Amatőrkart Kupa hivatalos Facebook oldalát

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.